BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rekordot döntött a lapos tévékkel a Samsung

A Samsung Electronics a múlt év utolsó negyedében erőteljes nyereségnövekedést ért el a lapos televíziók és mobil telefonok megnövekedett eladásainak köszönhetően.

A társaság nettó profitja 2,7 milliárd dollárra nőtt a december 31-vel zárult három hónapban. A Samsung közel 11 millió lapos televíziót adott el a szóban forgó időszakban és ezzel az első olyan gyártó lett, amelynek a negyedévi értékesítési forgalma meghaladta a 10 milliót. Ezzel párhuzamosan 69 millió mobiltelefont adott el a cég – tudósít az AP.

A Samsung nem tesz közzé konszolidált profit eredményt, viszont a konszolidált értékesítések rekord mértékűre, 118 milliárd dollárra emelkedtek ebben a pénzügyi évben. ezzel a Dél-koreai cég túlteljesítette a HP-t, amely 114 milliárd dolláros értékesítést tudhat magáénak. Igaz, a HP még nem tett jelentést az év utolsó két hónapjáról és a Samsung számai befolyásolja a won-dollár árfolyam alakulása.

A Samsung mindenesetre óriásit fordított a 2008 negyedik negyedévében jelentett 18,9 milliárd dolláros veszteséghez képest. Az év utolsó három hónapjában az eladások 37 százalékkal haladták meg az előző év azonos időszakában mért teljesítményt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.