BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

70 százalékkal csökkent a Deutsche Telekom profitja

Európa legnagyobb távközlési vállalata csütörtökön bejelentette, hogy nettó profitja több mint 70 százalékkal csökkent a múlt évben. Eszközeinek értéke több mint 2 milliárd euróval csökkent.

A nettó profit összege 400 millió euró volt, az előző évben elért 1,48 milliárd euróval szemben. A Reuters által megkérdezett elemzők 2009-re 1,03 milliárd euró többletet és 64,8 milliárd euró forgalmat vártak. 2010-re a Deutsche Telekom továbbra is óvatos, 20 milliárd euró összegű üzemi eredményt vár a nehéz üzleti környezetre való tekintettel – jelenti az AFP.

Németországban folytatódik a vezetékes telefon előfizetők elvándorlása a mobilpiacra. Ugyanakkor a T-Mobile eladásai is szinte minden fontos piacon csökkentek, részben az árfolyamveszteség miatt.

A Cashline a hazai leány, a Magyar Telekom negyedéves eredményével sem elégedett. Megfogalmazásuk szerint nem túl áramvonalas a cég menedzsment terve. Ugyan az árbevétel megfelelt a piaci várakozásnak, a működési eredmény (EBIT) és az EBITDA kb. 4 milliárd forinttal maradt el attól - ez főként a létszámleépítésekhez tartozó magasabb költségek miatt alakult így.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.