BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Pókember a Hasbrót is megsegítette

A Hasbro jelentősen javított a negyedik negyedéves eredményeivel, a cég főként a fióknak készült akció figuráknak és az erős szórakoztatóipari bevételnek köszönheti a javulást.

A profit 77 százalékkal, 165,6 millió dollárra emelkedett a negyedik negyedévben, ez részvényenként 1,09 dolláros eredményt jelent. A második legnagyobb amerikai játékgyártó ezzel könnyedén túlteljesítette az elemzők 81 centes részvényenkénti eredményvárakozását – jelenti az AP.

Az értékesítési forgalom 12 százalékkal, 1,38 milliárd dollárra emelkedett, míg a Wall Street csak 1,34 milliárd dollárra számított. A Hasbro 2010-ben az eladások és a profit emelkedésére számít.

A negyedik negyedév eredményei kulcsfontosságúak a játékgyártók számára, hiszen ide tartozik a karácsonyi szezon, ami a negyedéves eredmény felét is kiteheti.

A piac legnagyobb szereplője, a Mattel január 29-én tett jelentést. A Barbie eladások 12, a Hot Wheels értékesítések 16 százalékkal növekedtek. A Mattel 328,4 millió dolláros profittal zárta a negyedévet, ezzel bőven túlteljesítette az elemzők várakozásait, hiszen 86 százalékos növekedést mutatott az előző év azonos időszakához képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.