BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Benzinzabáló Porsche - Obama "lesújt"

Jelentős összegű bírság kiszabása fenyegeti a Porsche sportkocsi német gyártóját az Egyesült Államokban.

A jövő évtől kezdve ugyanis Obama elnök kívánságára a gépkocsikra új fogyasztási határértékek lépnek hatályba, amelyeket a Porsche jelentősen túllép.  A vonatkozó törvényt májusban hozzák nyilvánosságra és 2012-ben lép hatályba - nyilatkozta a Financial Times Deutschland című lap hétfői számában Stephan Schläfli a Porsche fő lobbistája.

A törvény értelmében a Porschénak 2016-ig az egész járműflottája átlagos benzinfogyasztását 100 kilométerenként 5,7 literre kellene mérsékelnie. "Ahhoz, hogy ezt az értéket elérjük, a fogyasztást évről-évre kereken tíz százalékkal kellene csökkentenünk"- hangoztatta a Porsche, aki szerint ez technikailag lehetetlen – írja a Spiegel.

A törvény Barack Obama szándékát tükrözi, miszerint egységes, országos szabályozást vezetnének be a fogyasztás terén. Ez nem csak a Porschét, de a tulajdonos Volkswagent és a többi német autógyártót is érzékeny érintheti, mivel ezek a cégek jellemzően nagy motorokkal szerelt, nagy fogyasztású autókat ad el az Egyesült Államokban. A Volkswagen például főkánt Touaregeket, valamint Audi A8 és Q7 modelleket értékesít a tengerentúlon

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.