BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elszomorította a befektetőket a Roche

A világ legnagyobb rákellenes készítményeket gyártó vállalat a teljes évet tekintve a vártnál gyengébb profitot termelt, elsősorban éppen a tevékenységének középpontjában álló készítmények gyengébb rosszabb szereplése miatt.

A Roche letisztított, részvényenkénti profitja 10 százalékkal, 12,19 svájci frankra emelkedett, ezzel a Reuters elemzőinek 12,33 frankos előrejelzése alatt maradt. A cég közlése szerint főként a cég életében legfontosabb szerepet betöltő rákellenes gyógyszerek teljesítettek gyengébben.

A világ első számú, rákellenes szereket gyártó vállalata ennek ellenére megerősítette korábbi, kétszámjegyű részvényenkénti profitnövekedésre vonatkozó előrejelzését erre az évre. Az eladások tekintetében a cég 5-6 százalékos erősödést vár mind a konszern, mind a gyógyszergyártó üzletág tekintetében.

A Roche részvényeinek árfolyama 2 százalékkal csökkent a nyitás előtti kereskedésben, ami nem csoda, hiszen a Deutsche Bank elemzője a befektetőknek küldött elemzésében úgy fogalmazott: az első reakció a csalódottság az eredmények láttán, a kétszámjegyű profitnövekedésre vonatkozó előrejelzés pedig várható volt. A befektetők most a rivális Pfizer jelentésére várnak, amely nem csak a gyógyszergyárak helyzetéről, de az amerikai egészségügyi reform esetleges hatásairól is képet ad.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.