BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megkétszerezte profitját a világelső Whirlpool

A világ első számú háztartásigép-gyártója több mint kétszeresére növelte profitját a negyedik negyedévben.

Az elmúlt évben a hitelfeltételek szigorodása és a gyenge ingatlanpiac is hozzájárult a Whirlpool nehézségeihez. Az AP által idézett friss jelentés szerint azonban a negyedik negyedévre felpörgött a Whirlpool.

A világ legnagyobb háztartásigép-gyártója a negyedik negyedévben több mint kétszer akkora profitot jelentett, mint az előző év azonos időszakában. Az értékesítések elsősorban Ázsiában és Latin-Amerikában javultak.

A cég nettó eredménye 95 millió dollárra, részvényenként 1,24 dollárra emelkedett, 12,7 százalékos forgalomnövekedés mellett. Egy adminisztratív tételt leszámítva a Whirlpool részvényenként 1,64 dolláros hasznot termelt, ezzel túlteljesítette az elemzők várakozásait. Az amerikai központú cég a teljes évet tekintve is a becsléseknél jobb eredményt ért el.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.