BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Amennyivel csökkent a profit, annyival többet tett zsebre a BP vezére

A BP nyeresége 45 százalékkal csökkent a tavalyi évben, de Tony Hayward vezérigazgató ennek ellenére 41 százalékkal magasabb fizetést kapott.

A 2008-ban kifizetett 2,86 millió fonthoz képest tavaly 4,01 millió fontot (6,03 millió dollár) vitt haza Tony Hayward, a BP javadalmazásért felelős bizottsága szerint azért, mert feljavította a cég működési teljesítményét jelenti a Reuters.

A riválisok stagnáló vagy gyengébb eredményeivel szemben a BP 4 százalékkal növelte nyersolaj kitermelését. Ugyanakkor a termelés szempontjából Európa legnagyobbjának számító olajcég profitja 45 százalékkal csökkent az olaj árának zuhanása miatt.

A BP állítja, hogy fizetési struktúrája a valódi profithoz szabja a vezetők bérét, akik így nem húzhatnak hasznot az olaj árának rövid távú emelkedéséből. Peter Voser, a rivális Shell vezére egyébként 6 millió dollárt keresett tavaly úgy, hogy csak júliusban vette át a posztot elődjétől, aki 13 millió dollárt vitt haza az előző évben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.