BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Halál komoly" - Utazási iroda indult plüss állatoknak

Egy cseh utazási iroda – vélhetően a világon elsőként – olyan szolgáltatást indít, amelynek keretében az ügyfelek plüss állataikat küldhetik nyaralni.

Az utazások ára 90 eurótól indul, ezért az összegért a puha állatka egy hetet tölthet Prágában, hogylétéről naponta e-mailt küld a szervező és az ügyfél egy fotóalbumot is kap az útról annak végeztével.

A csehországi turizmus erősen megszenvedte a válságot, csak Prágában 20 százalékkal csökkent a vendégforgalom. Tomio Okamura Prágában élő vállalkozó úgy látja, megtalálta az ideális piaci rést, hiszen 1,2 milliárd plüss mackó található az egész világon. Okamura érvelése szerint a legtöbb lakásban az ágyon ül a plüss maci, mert a tulajdonosaik a lehető legjobb helyet szeretnék biztosítani a számukra.

A Toy Travelling ügynökség a Deutsche Welle szerint múlt héten kezdte meg működését. A játékutaztató cég egyébként egy Marek Hlavka nevű raktári munkás agyszüleménye. Okamurának és társának annyira megtetszett ez az ötlet, hogy 12 ezer eurót fektetett a kezdeményezésbe 15 százalékos részesedésért. "Halál komolyan gondolok erre az üzletre és az ügyfeleink és halál komolyan veszik" – mondta Hlavka.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.