BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Idehozza európai gyártását a Huawei

A Vodafone Hungary széles sávú mobilhálózatát kiépítő kínai Huawei az európai piacokra szánt eszközeinek gyártását és a ráépülő logisztikát Magyarországra kívánja hozni – jelentették be tegnap Budapesten.

A tesztüzem az elmúlt hónapokban már el is indult, a szóban forgó berendezéseket két nálunk működő globális szerződéses elektronikai gyártó itteni telephelyein szerelik össze.

Egyikük a tajvani Foxconn és annak komáromi üzeme, a másik a finn Elcoteq pécsi telephelye. A végleges döntés a tesztüzem végeztével ezen a nyáron várható.

A tervek szerint az üzlet együttesen több száz főnek adhat munkát, és három éven belül másfél milliárd dollárnyi exportot jelent majd az országnak.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.