BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ismét corvinusos csapaté lett a trófea

A tavalyi versenyhez hasonlóan az idén is a Budapesti Corvinus Egyetem egyik csapata, az Emergency Consulting Group (ECG) nyerte meg a március 6–8. között lezajlott Országos Esettanulmány Versenyt (OEV), megelőzve a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a győri Széchenyi István Egyetem hallgatóit.

A csapat egyik tagja, Lapinskas Attila úgy véli, az elbírálás döntő szempontja talán az lehetett, hogy a felvázolt esetre ők adták a legkomplexebb megoldást, nemcsak stratégiailag, hanem mélységében is feldolgozták a Lipóti Pékség növekedési lehetőségeit. Természetesen ehhez elengedhetetlen volt az általuk nyújtott meggyőző prezentáció is, ugyanis komoly szakmai zsűri előtt érvelve és ellenérvelve kellett megvédeniük az álláspontjukat – teszi hozzá Lapinskas.

A csapat tagjait nagyban segítette az egyetemi felkészítő kurzus, amelynek keretében elsajátították az előadásmódot, a csapatmunkát, és természetesen számos konkrét probléma megközelítését is. A győztes gárda gyakorlatilag egy éve dolgozik együtt, mindanynyian az egyetem Rajk László Szakkollégiumának a tagjai, ez fontos szakmai-közösségi hátteret biztosít számukra. Az országos forduló előtt a Corvinuson egy egészségügyi esetet kellett feldolgozniuk. Azt megnyerve határozták el, hogy mindenképpen a szektorra utaló nevet választanak maguknak.

Lapinskas Attila szerint hiába a hosszú alapozás, a különböző szektorokból érkező zsűritagok látás- és gondolkodásmódjára, valamint az abból eredő kérdésekre nem lehet előre felkészülni, ezekre az adott szituációban kell letisztultan reagálni.

Természetesen a legjobbak is állandóan tanulnak és fejlődnek, így az ECG csapata is minden versenyen kap valami útravalót a zsűritől. Jelen esetben azt a kritikát kapták, hogy túl sok mindent tettek a prezentációba, igaz, ezzel már máskor is szembesültek – mondta Lapinskas Attila. A csapat tagjai ebből azt a következtetést vonták le, hogy okosan kell az információkat szelektálni, és azokat súlyozva prezentálni.

Egy ilyen verseny nagyon jó kiugrási lehetőség, és ezt a győztes csapat tagjai is tudják. Konkrét állásajánlat még nem érkezett hozzájuk az OEV kapcsán, de korábbi versenyek és fordulók alkalmával már volt erre példa. Saját bevallásuk szerint most még az egyetemre összpontosítanak, hiszen csak most kezdték a mesterképzést, negyedévesek a Corvinuson. VG

Emergency Consulting Group

Ábrahám Zsolt: vezetés és szervezés mesterszak

Janzsó Dóra: vezetés és szervezés mesterszak

Kovács Dávid: vezetés és szervezés mesterszak

Lapinskas Attila: pénzügy mesterszak, vállalati pénzügy szakirány

Janzsó Dóra: vezetés és szervezés mesterszak

Kovács Dávid: vezetés és szervezés mesterszak

Lapinskas Attila: pénzügy mesterszak, vállalati pénzügy szakirány-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.