BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyító alatt a Lipóti Pékség

Igencsak meglepődött Tóth Péter, amikor megtudta, hogy „gombostűre” tűznék, nagyítóval vizsgálnák a cégét – az idén ugyanis a Lipóti Pékséget választották az esetírók az Országos Esettanulmány Verseny alanyának. Nem sokat tétovázott, szívesen vállalkozott a feladatra. Mint lapunknak elmondta, a Budapesti Corvinus Egyetem Vezetéstudományi Intézetének a műhelyében, titkosan készült el a verseny tárgyául szolgáló esettanulmány, s ehhez mindenféle segítséget megadott, vállalkozása valamennyi adatát, számítását a kutatás készítőinek rendelkezésére bocsátotta.

A ma már jelentős üzlethálózatot magáénak mondó cégtulajdonos végigkísérte a verseny teljes folyamatát, s végül maga mondta ki az ünnepélyes eredményhirdetésen a győztes csapat nevét. Őszinte kíváncsisággal várta a cégével kapcsolatos véleményeket, az esetleges kritikákat, a tanácsokat. Időnként maga is meglepődött, mennyire jól eligazodnak az üzleti-gazdasági folyamatokban a fiatalok, akik a jelenre és a jövőre nézve is szolgáltak stratégiai megoldásokkal, kitörési ötletekkel. Tóth Péter néhány valóban megfontolásra érdemes, hasznosítható javaslattal találkozott. Egyebek között a további terjeszkedés lehetőségeiről szóltak a tervek, de volt olyan ötlet is, mely szerint meg kellene fontolni egy saját malom létesítését. A Lipóti Pékség tulajdonosát egyelőre a Pozsony mellett néhány hét múlva megnyíló új üzletével kapcsolatos gondok foglalkoztatják, de elképzelhetőnek tartja, hogy komolyabban mérlegeli az egyetemisták ötleteit. A versenyben részt vett fiatalokban lát fantáziát a szakember, aki azt sem tartja kizártnak, hogy némelyiküknek a későbbiekben állást is ajánl. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.