BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Opel átalakítás a dolgozók pénzéből

Az Opel autógyár németországi telephelyeinek dolgozói egy lapjelentés szerint a szanálásra fordítandó összeg mintegy kétharmadát kell, hogy előteremtsék.

A megkövetelt 265 millió euró megtakarítási összegből 176 millió euró jut az autógyártó németországi telephelyeire - jelentik a "WAZ" csoporthoz tartozó lapok az üzemi tanácshoz közeli forrásokra hivatkozva.

Az AP által idézett jelentés szerint a teljes összegből az egyes üzemekre eső részt a jövőbeni foglalkoztatási számoknak megfelelően fogják lebontani. A General Motors anyakonszern 1,9 milliárd eurót fordítana az Opel átalakítására.

Az Opel gyárakkal rendelkező európai államoktól a vállalat 1,8 milliárd euró összegű segélyt követel. Az Opel szanálása kereken 8 300 munkahely megszűntetését irányozza elő Európában. Ebből 3900 munkahely esne Németországra. 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.