BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új vezérigazgató az easyJet fedélzetén

Az easyJet brit fapados légitársaság Carolyn McCall személyében új vezérigazgatót nevez ki. Andy Harrison, a légitársaság eddigi vezérigazgatója tavaly júniusban jelentette be távozását. Carolyn McCall már eddig is sikeresen bizonyított operációs területen a gyorsan változó on-line fogyasztói piacon, valamint széles körű kormányzati és lobbi tapasztalattal rendelkezik.

A veterán média guru átpártolása a repülés területére meglepő, hiszen Carolyn McCall a Guardian Media Group vezérigazgatói posztjáról távozik. Carolyn McCall - aki egyébként a légi ipar kevés női vezérigazgatója közé fog tartozni - várhatóan 2010 nyarától fogja betölteni új pozícióját.

Carolyn McCall vezérigazgatói kinevezését követően elmondta: “Nagyon büszke vagyok arra, hogy egy olyan társaság vezérigazgatói székébe ülhetek, amely hatalmas eredményeket ért el az elmúlt 15 évben, valamint megalapozta vezető szerepét Európa legnépszerűbb útvonalain.”

Sir Michael Rake, az easyJet elnöke a kinevezés kapcsán így nyilatkozott: „Nagy örömmel üdvözöljük Carolynt az easyJet fedélzetén. A kiválasztási folyamat során a választás egyhangúan esett az erős és remek stratégia képességekkel rendelkező McCall-ra.”

Carolyn McCall többek között 2005. márciustól 2008. ápriliságig a Tesco-nál, valamint a Lloyds Bank Csoportnál 2008. októbertől 2009. decemberig volt az igazgatótanács tagja.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.