BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egy korszak vége - Megszüntetik az utcai telefonfülkéket Olaszországban

30 ezerből egy se marad. Eltűnnek a telefonfülkék az olasz utcákról. Aki meg akarja menteni őket az utókornak, örökbe fogadhatja a mobilozás miatt alig használt régi jó telefonfülkéket.

Még 130 ezer van belőlük Olaszországban, de többségükben csak napi háromszor emelik fel a kagylót. Az utcai telefonfülkékről van szó, melyekre egyre kevesebb szükség van, így Itáliában megszüntetik őket. Évente 30 ezret számolnak fel, 4-5 éven belül egy sem marad, az olaszok ma már az utcán is mobiloznak, minden olaszra másfél mobiltelefon jut, feleslegessé vált az egykor aprópénzes, zsetonos, majd kártyás telefonfülke - közölte az MR1 - Kossuth Rádió.

Az elsőt 1952-ben állították fel Milánóban a San Babila téren, innen telefonáltak a dél-olasz bevándorlók haza Szicíliába. Tíz évvel ezelőtt még 300 ezer utcai telefon működött Olaszországban, mára 130 ezer maradt, ezek is felszámolásra ítélve. Ha egy utca, kerület mégis meg akarja menteni az utókornak a telefont, örökbe fogadhatja, minden fülkére kiírják elszállítása dátumát, a helyieknek 60 napjuk van arra, hogy jelezzék, meg akarják tartani a régi jó telefonfülkét, még akkor is ha nem használják.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.