BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

General Motors: 4,3 milliárd dolláros veszteség

2009 utolsó felében 4,3 milliárd dolláros veszteséget könyvelt el a General Motors, a konszern ennek ellenére esélyt lát arra, hogy nyereséggel zárja az évet.

2009 júliusa és decembere között az autógyártó óriás 4,3 milliárd dolláros veszteséget könyvelt el. Ezek már az újraalakított vállalat eredményei, tehát nem lehet az adatokat a csőd előtti, "régi GM-éihez" hasonlítani. A vállalat tiszta lappal kezdte könyvelését a csődből történő kilépés után, ez lehetővé teszi, hogy a cég minden vagyoneszközét újraértékelje - jelenti az AP.

A GM 52 milliárd dolláros állami támogatásban részesült, amelynek eredményeképpen az adófizetők 61 százalékos részesedést birtokolnak a cégben. A segély legnagyobb részét a GM tőzsdei részvényeladással teremtené elő, de a konszern ígéretet tette arra, hogy 6,7 milliárd dollárt készpénzben visszafizet.

Eddig 2 milliárd dollár került vissza az államkincstárba és a fennmaradó összeget június végéig kívánja visszafizetni a cég. A GM vezetése korábban bejelentette, hogy – ha nehézségek árán is – de nyereséggel zárhatja az üzleti évet a vállalat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.