BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Izlandi vulkánkitörés: Veszélyben a növekedés

Légizárlat. Akár 1-2 százalékponttal is visszavetheti az európai gazdasági növekedést az idén az izlandi vulkáni hamu miatt letiltott légi forgalom – állítják a borúlátóbb előrejelzések.

Ez természetesen a legroszszabb forgatókönyv, amely a hamufelhő több hónapon át tartó jelenléte esetén valósulhatna meg legfeljebb, a turizmus és a közlekedés területén okozott bevételkiesések miatt.

A légitársaságok esetében már most kézzelfogható számokkal állt elő a cégek globális szakmai szervezete, a IATA, amelynek becslése szerint napi 200 millió dollár bevételkiesést jelent a repülési tilalom. Magyarországon a légi közlekedésre vonatkozó zárlat ma délig mindenképpen érvényben marad, a további lépésekről pedig a reggeli órákban konzutálnak az illetékes szervek – tudtuk meg Hardy Mihálytól, a Budapest Airport Zrt. szóvivőjétől.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.