BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megszűnt a patikai etika - Tűrhetetlen a közpénzzel támogatott orvosságok vásárlásánál adott bónusz

Pirulák. A feketézés egyik melegágya lehet a rossz jogszabályokkal, s az etikai rendszer nullifikálásával működő gyógyszertári hálózat. Nincs számonkérés, ami miatt a beteg veszít, s mindeközben a patikák 13 milliárd forinttal tartoznak a nagykereskedőknek – mondta a Világgazdaságnak Horváth Tamás a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke.

Az előző évek kudarcba fulladt kezdeményezései után abban bízik: felelős kormányzás következik, amely számára evidencia, hogy megoldandó problémák várnak rá a gyógyszerellátás szabályozásában.

A súlyos szavak magyarázata: hiába kérték a jogalkotókat, nem vették ki a törvényből az ajándékozás lehetőségét. Így előfordul, hogy egy beteg 10 receptet tesz a patika tárájára és kéri annak ellenértékeként a tízszer száz forintos ajándék bónuszt, majd gyógyszerkiváltás nélkül távozik.

Hogy mi lesz a receptekkel? Ez kiderül a Világgazdaság holnapi számából, melyből további részleteket is megtudhat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.