BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mit keresünk manapság az infosztrádán?

Az utóbbi három hónap legnépszerűbb magyar keresőszavai között – az országgyűlési választásnak köszönhetően – rengeteg találat érkezett a „választás”, illetve a „választás 2010” kifejezésre – derül ki a Google keresési analíziséből. E téren a fővárosból internetezők kevésbé aktívak a Fejér, illetve a Zala, valamint a Békés megyében élőkhöz képes, innen érkezett a legtöbb keresés a fenti témában. A „választási eredmények” kifejezés szintén tarol, csakúgy, mint a pártok nevei, illetve a szavazással kapcsolatos oldalak. A toplistás keresések között találjuk a nemrég elhunyt exkormányszóvivő nevét is. Az „adóbevallás” szóra szintén kiemelkedően sokan kerestek, csakúgy, mint az adóhatóság portáljára, illetve az okmányirodák honlapjaira.

Az „érettségi” szóra való keresések száma szintúgy növekvő trendet mutat, ám semmi sem veheti fel a versenyt az összesített toplista első három helyén szereplő „játékok”, „iwiw”, illetve „youtube” kifejezéssel.

Ami a játékokat illeti, a magyar netezők március 13-án – szombaton – voltak a legaktívabbak e témakörben, a százas skálán ekkor volt a csúcspont. Úgy tűnik, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében játszanak a legtöbbet, innen ugyanis kiugró mennyiségű keresés érkezett. Százas skálát tekintve a megyei keresések közül e témakörben a második helyen Nógrád (81 pont), illetve Békés (79 pont) áll.

A magyar közösségi oldalak közül a legnépszerűbb az iwiw, erre kerestek a legtöbben, mégpedig április első napján, csütörtökön. Erre a legtöbb keresés szintén Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből jött.

Ami a netes keresési toplista harmadik helyét illeti, a legnézettebb videomegosztó portálra szintén április 1-jén kerestek a legtöbben a „youtube” kifejezéssel. Békés megye itt is remekül teljesített, innen érkezett a legtöbb erre a kifejezésre. Az összesített legnépszerűbb magyar keresőszavak középmezőnyében található még a „tv”, a „torrent”, a „szótár” és a „freemail”, valamint a „térkép” szó is.

Az ágazati besorolások alapján az IT-kategóriában áprilisban is tarolt a „firefox 3.6”, az „avast ingyenes letöltés”, illetve „mozilla firefox letöltés” kifejezés. Ezeket követi a „serial” és a „NOD” kifejezés is. Az internet alkategóriában a legtöbben a „freemail”, „msn” és a „gmail” szóra kerestek, de a Google keresőmezőjébe sokan írták magát a „google” szót is.

Akik a távközléssel kapcsolatban érdeklődnek, azoknál a legtöbb keresés a „nokia”, a „samsung” és a „pannon” nevekre érkezett. Az „sms-küldés ingyen”, a „telefonszám-tudakozó” szavak is felfutást mutatnak.

A pénzügyi területtel kapcsolatban legtöbben a „bank”, az „otp” és az „árfolyam” kifejezésekkel kerestek, de népszerűek a „bérkalkulátor”, „euro” keresőszavak is. A feltörekvő keresőkifejezések között van a „minimálbér 2010” és a „lakáshitel-kalkulátor” is.

Hírek kategóriában értelemszerűen a választás első fordulóján volt a napi csúcs, ekkor 133 rekordpontot ért el – az átlagban 55 pont körül mozgó – tárgyszavas keresés a „hírek”, „blikk” és „kuruc” szavakkal. Orbán Viktorra többen kerestek, mint Gyurcsány Ferencre, előbbi a feltörekvő kifejezések között a hatodik, a szocialista politikus pedig a kilencedik helyen áll. Ami a pártokra való keresést illeti, a keresési sorrend: Jobbik, Fidesz, MSZP.

A szabadidős tevékenységeken belül a legtöbben a YouTube-ra, dalszövegekre, zenékre és filmekre kíváncsiak, de tarolt az „oscar 2010” és a „facebook” szó is. BG

Google: Trendek és termékek

A Google keresési trendek szolgáltatása elemzi a világszerte az összes Google-doménen végzett keresések egy részét, majd kiszámítja, hogy hányszor keresték a megadott kifejezést a Google-on az adott időintervallumban elvégzett összes kereséshez képest.

Ezt követően kiválaszthatók az adatok a megjelenítésük alapján, mint amilyen a Google internetes kereső, a Google képkereső, a Google product search és a Google hírkereső.

Ezt követően kiválaszthatók az adatok a megjelenítésük alapján, mint amilyen a Google internetes kereső, a Google képkereső, a Google product search és a Google hírkereső.-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.