BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mit várhatunk a Mazdától és a Mitsubishitől?

Mind a Mazda, mind a Mitsubishi megemelte az idei évre vonatkozó profitkilátásait. Bár az ötödik és hatodik legnagyobb japán autógyár ezzel magasabb sebességre kapcsolt, a prognosztizált hasznok még így is elmaradnak a válság előtt mértektől.

A Mazda 5 milliárd jenes nettó profitot vár az idei üzleti évre, míg az előző évet 6,48 milliárd jenes mínuszban zárta. A cég a most zárult negyedévet is az elemzői várakozásoknál magasabb, 20,4 milliárd jenes profittal zárta, igaz a várt éves haszon így is töredéke a 2007-2008-ban könyvelt 162 milliárd jennek - jelenti a Reuters.

Viszont a japán autógyártók közül eddig a Mazda részvényeinek teljesítenek a legjobban: a papírok értéke az év eleje óta 28 százalékot emelkedett. Az ötödik legnagyobb japán autóipari vállalat júliusban jelenik meg az amerikai piacon a Mazda 2/Demio szubkompakttal, követve riválisait a kicsi, üzemanyagtakarékos modellek szegmensébe a tengerentúlon.

A rangsorban mögötte álló, hatodik japán gyártó, a Mitsubishi korábban szintén 223 százalékos profitemelkedést prognosztizált az idei üzleti évre. A 45 milliárd jenes hasznot a cég a globális eladások 17 százalékos emelkedésével akarja elérni. A Mitsubishi az elmúlt időszakban igyekezett hasznosítani kihasználatlan kapacitásait, ennek jegyében kötött beszállítói megállapodást a PSA konszernnel. Ennek értelmében az Európában ASX néven forgalmazott kompakt SUV-ot 2012-től a Peugeot-Citroen égisze alatt is forgalmazzák..

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.