BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem sajnálják a pénzt a cégek a vezetőkre

Míg a hazai munkaadók több mint kétharmada úgy véli, hogy növekszik azon dolgozók teljesítménye, akik képzésen vesznek részt, a cégek fele mégis épp a vállalati oktatáson spórol – derült ki a DGS Global Research kutatásából.

A 812 vállalkozást vizsgáló elemzés kimutatta: az idén a vezetőfejlesztés a sláger, s bár szakmai és nyelvi képzések terén a cégek szívesen áldoznak a többi szellemi dolgozóra is, legfőképp a vezetőképző programokat finanszírozzák.

Ezek előtérbe kerülése, úgy tűnik, nem csak idehaza igaz. Josh Bersin, a Bersin & Associates igazgatója kétéves kutatásának eredménye alapján állítja, hogy a vezetői készségfejlesztés válság idején is megtérülő befektetés, mivel egy hozzá nem értő menedzser károkat okozhat a szervezetben, ha nem képes delegálni, számon kérni, motiválni.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.