BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Soha ennyit nem keresett még a Samsung

A Samsung több mint hatszoros nettó profit emelkedésről számolt be az első negyedévben, a cég minden idők legmagasabb haszonszintjét érte el.

A Samsung a mobiltelefonok és lapos televíziók megnövekedett értékesítésének, valamint a memória chipek áremelkedésének köszönheti a rekord nagyságú, 3,99 trillió von összegű profitot. Az előző év azonos időszakában a nettó profit mindössze 582 milliárd vont tett ki. A Samsung ezzel megdöntötte negyedéves profitrekordját, hiszen az előző, legmagasabb érték 3,81 trillió von volt - jelenti az AP.

A dél-koreai vállalat 20,8 százalékkal, 34,64 trillió vonra emelte értékesítéseit, különösen nagy, több mint 57 százalékos volt az emelkedés a félvezető szektorban. A cég 40 százalékkal több, 64,3 millió mobiltelefont adott el és további keresletnövekedésre számít a második negyedévben. 8,4 millió lapos televízió talált gazdára az első negyedévben, ez 47 százalékos emelkedés 2009 első három hónapjához képest, a vállalat 34 százalékos pluszt vár a következő időszakban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.