BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újrafogalmazott tréningek

Átalakulnak s lényegesen kreatívabbak lesznek a vezetői és a munkatársi tréningek a vállalatoknál – ezt állapította meg az angol Sale & More tanácsadó iroda, s úgy tűnik, a változást a magyarországi szakemberek is tapasztalják. Szakonyi András, az Iron Mountain közép-európai ügyvezetője például nemrég a British Airways központjában járt egy felső vezetőknek szervezett problémamegoldó valóságshow-n. „A Challenge 24 elnevezésű program első napján bemutattak nekünk egy üzleti problémát, amelyre konkrét megoldási javaslatot kellett készítenünk a második nap végére” – mondta lapunknak Szakonyi András. A szakember több vezetői képzésen is részt vett az elmúlt években, ám ez más volt, mint az eddigiek. „Azt gondolom, hogy a válság új igényeket támaszt a tréningekkel szemben, a vállalatok költségérzékenyek lettek, és alaposan megvizsgálják, hogy milyen tréningekbe fektetnek” – húzta alá Szakonyi András. Hozzátette: elvárás, hogy a képzések a csapatszemléletet helyezzék a középpontba.

A csapat és a karitatív szemlélet a kulcsszó a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. egyik csapatépítő programjánál is. A karitatív tréning elnevezésű programot harmadik éve szervezi meg a vállalat. Lényege, hogy a cég munkatársai egy rászoruló kisközösséget „ajándékoznak” meg olyan eszközökkel, segítséggel, melyeket önerőből nem tudnának megvalósítani. A háromnapos eseményre a vállalaton belülről jelentkezhetnek munkatársak, s az ötleteik, segítő szándékaik alapján választ közülük a HR-, illetve a felső vezetői csapat 15-17 résztvevőt. Első alkalommal Hejőbábán egy szociális otthont újítottak fel, tavalyelőtt egy perbáli intézményt, amely fogyatékkal élő gyermekeknek ad otthont, míg tavaly egy Nógrád megyei átmeneti gyermekotthon örülhetett a fundamentás kollégák segítőkészségének. „A program lényege, hogy a kollégák saját maguk betonoznak, festenek, takarítanak, ha kell, mindenki teljes szívvel-lélekkel dolgozik azon, hogy a segítség a legteljesebb körű legyen” – fogalmazott lapunknak Kazár Natália, a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. személyügyi vezetője. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.