BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Varázsolt a Sony Ericsson?

A Sony Ericsson meglepte az elemzőket a ma bejelentett első negyedéves adatokkal. A cég ugyan jóval kevesebb telefont értékesített, mégis magasabb profitot könyvelt el.

A Reuters elemzői arra számítottak, hogy a Sony Ericsson az idei első negyedévben 157 millió eurós veszteséget jelent. Ehhez képest a cég 21 millió eurós pluszban zárt az idei év első három hónapját. 2009 első negyedévében a vállalat még 370 millió eurós veszteséget jelentett.

A Sony Ericsson ugyan csak 10,5 millió készüléket értékesített a 2009 első negyedévében mért 14,5 millióhoz képest, viszont ezek a drágább kategóriákból kerültek ki, így kompenzálták a különbséget. Tavaly az eladott mobilok átlagos ára 120 euró volt, most az összeg 134 euró.

Bert Nordberg vezérigazgató az AP jelentése szerint hangsúlyozta, hogy az új, felsőkategóriás készülékeket, így az Xperia X10-et és a Vivazt jól fogadta a piac. A cég eredményeihez jelentősen hozzájárult, hogy a korábbi 528 millió euróról 423 millió euróra mérsékelték a működési költségeket. A 2008-ban megkezdett költséghatékonysági program keretében 3 150 fővel csökkenti személyi állományát a Sony Ericsson.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.