BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Alibabát vásárolt Soros

Az Alibaba.com internetes kereskedő részvényeinek árfolyama jelentősen emelkedett, miután a cég közölte: Soros György a legnagyobb részvényesei közé tartozik.

Az Alibaba pénteken tartotta éves közgyűlését, amelynek során a cég beszámolt tulajdonosi szerkezetéről. Eszerint a webes kereskedő egyik legnagyobb részvényese Soros György. Az Alibaba egyúttal közölte: kész arra, hogy visszavásárolja a Yahoo-tól a korábban szerzett 40 százalékos saját részét – írja a Financial Times.

Az Alibaba részvényeinek értéke idén 13 százalékot esett, miközben Jack Ma alapító elnök sok befektető haragját váltotta ki azzal, hogy teljesen átalakította a cég stratégiáját és megkezdte a saját részvények eladását. A Soros-befektetés hírére azonban rögtön 5,3 százalékot ugrott felfelé az árfolyam.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.