BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az Android autókba költözik

A General Motors sajtóértesülés szerint a Google-lal tárgyal arról, hogyan építhetné be az autók fedélzeti számítógépébe az Android operációs rendszert.

A General Motors a jelek szerint az egyre népszerűbb Android operációs rendszert használná autóiban, annak ellenére, hogy az OnStar névre hallgató rendszer is elég népszerű. A Google szoftverével többek között távolról nyitható-zárható, valamint indítható lehet az autó.

A Motor Trend úgy véli, hogy a GM lépése válasz a Ford és a Microsoft összefogására. Az Microsoft SYNC technológiára épülő rendszer többek között navigációt és érintőképernyős irányítási funkciókat tartalmaz egy a kormánykerék mögé épített képernyőn. A MyFord viszont nem rendelkezik internet kapcsolattal, márpedig a The Register szerint elképzelhetetlen, hogy a Google-t egy ilyen, internetkapcsolat nélküli megoldás érdekelje.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.