BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megduplázta profitját a Vodafone

A mobilszolgáltató óriás a március 31-vel végződő üzleti évben több mint kétszeresére növelte profitját az értékesítések növekedésével.

A Vodafone 8,65 milliárd fontos profitot könyvelt el a március végével záruló üzleti évben, az árbevétel 8,4 százalékkal, 44,5 milliárd fontra emelkedett. A globális értékesítések egyértelműen emelkedtek, ugyanakkor a javulás régiónként jelentősen eltért. Miközben Európában 3,5 százalékkal esett vissza az árbevétel, addig Indiában például 14,7 százalékkal növekedett a bevétel - jelenti az AP.

Vittorio Colao, a cég vezérigazgatója leszögezte: az eredmények minden tekintetben felülmúlták a korábbi, javított előrejelzéseket. A piacok szintén pozitívan fogadták a jelentést, a londoni tőzsdén 2 százalékkal emelkedett az árfolyam a közzétételt követően.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.