BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megfosztotta trónjától a Google a Microsoftot

A Gartner legfrissebb mobilpiaci felmérése szerint – most először – több Android operációs rendszerrel futó telefon talált gazdára az első negyedévben, mint Windows szoftver ala

A telekommunikációs piacot felmérő cég szerint az év első három hónapjában a globális okos telefon eladások 10 százalékát a Google Android rendszerét használó készülékek tették ki.

A változás hatalmas, hiszen az előző év azonos időszakában az Android részesedése mindössze 1,6 százalékra rúgott. Ezzel párhuzamosan a Microsoft operációs rendszere, a Windows Mobile a tavalyi 10,2 százalékról 6,8 százalékra esett vissza – írja a Telegraph.

A jelentés alátámasztja a Google nyílt forráskódú rendszerének sikerét. A szoftver 2008 októberében került a piacra és bevezetése óta több gyártó, így a HTC, a Sony Ericsson és az LG is forgalmaz ilyen készülékeket.

Az NPD Group korábbi mérése szerint az amerikai okos telefon eladásokat 36 százalékkal a Blackberry gyártója, a Research In Motion vezeti, az Apple iPhone-ja második a tengerentúlon 21 százalékos részesedéssel, míg az Android 28 százalékot tudhat a magáénak az amerikai piacon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.