BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyot fordított a GM

A General Motors (GM) az új modelleknek és a költségcsökkentésnek köszönhetően erős pluszban zárta az idei első negyedévet.

Az első három hónapban 865 millió dolláros profitot jelentett az amerikai óriáscég, míg a csődeljárást megelőzően elődje 6 milliárd dolláros veszteséget könyvelt le tavaly ilyenkor. Az árbevétel ebben az időszakban 40 százalékkal, 31,5 milliárd dollárra emelkedett, az EBIT 1,7 milliárd dollárt tett ki.

Az Észak-amerikai üzletágban elsősorban a Chevrolet Equinox, valamint a Buick LaCrosse termelt nyereséget, Ed Whitacre ügyvezető igazgató az év további részében is lassú, egyenletes növekedésre és pozitív év végi egyenlegre számít. Chris Liddell alelnök úgy nyilatkozott: elégedettek az első negyedéves teljesítménnyel, főként azért, mert sikerült pozitívba fordítani a céget. Mint mondta, az Észak-amerikai kontinensen növelik a termelést, hogy kövessék a négy márkájuk iránti erősödő keresletet. Az egyben a pénzügyi igazgató funkcióját is betöltő Liddell hangsúlyozta, hogy a költségeket szinten tartják, és a cég cash flow-ja pozitív.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.