BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb csapás a görögökre: tömegesen maradnak el a turisták

A görögországi sztrájkok, tüntetések miatt többezren mondják le a balkáni országba lefoglalt nyaralásukat.

Május eleje óta 27 ezer éjszakára szóló szobafoglalást kellett törölniük az athéni szállodáknak, annak ellenére, hogy alacsonyak az árak. A tömeges távolmaradás komoly anyagi veszteségeket okoz az országnak, mivel a gazdaság összbevételének egyötöde a turizmusból származik és minden ötödik ember ebben az ágazatban dolgozik.

A probléma kezelésére a görög kormány rendkívüli bizottságot állított fel, amely a miniszterelnök és más hivatalos személyek beszédeit tartalmazó DVD-t készített az ország reklámozására.
 
A görög kormányszovivő szerint a turizmus jelenleg válságos helyzetben van. A görög kabinet azt az üzenetet próbálja mindenhová eljuttatni, hogy Görögország egy biztonságos hely. 

Évente 15 millió turista érkezik Görögországba, ennek egyharmadát a Nagy-Britanniából és Németországból érkezők teszik ki. A két országban azonban most jelentősen megcsappant a görög szigetek népszerűsége (előbbiben 24, az utóbbiban pedig 30 százalékkal). A franciák és az oroszok azonban továbbra is kitartanak kedvenc üdülőhelyeik mellett. Az utazásszervezők szerint tovább kellene csökkenteni az árakat ahhoz, hogy visszacsalogassák a turistákat az olyan olcsóbb lehetőségeket kínáló helyekről, mint például Törökország.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.