BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyar céget vesz a nemzetközi fejvadász?

„Akvizíciós stratégiánk nyomán Európa kilenc országában folytatunk cégvásárlásról tárgyalásokat, köztük Magyarországon, Lengyelországban és Törökországban” – nyilatkozta a Financial Timesnak Garry Burnison, a világ egyik legnagyobb felsővezető-kiválasztó irodájaként számon tartott Korn/Ferry International vezérigazgatója.

Burnison számításai szerint az európai munkaerőpiac még sokáig gyengélkedni fog, de az úgynevezett „C-s szegmensben” – a CEO-k, CFO-k, illetve CIO-k, vagyis a felső vezetők iránt – a kereslet egyre nő. Európában a multinacionális cégközpontok súlyának átrendeződésére számítanak: London veszíthet vezető pozíciójából a kormány adópolitikája nyomán, Svájc ugyanakkor feljövőben van: egyre több cég helyezi át központját Genfbe, illetve Zürichbe – irodahálózatuk bővítése során erre is tekintettel lesznek.

A Korn/Ferry International 300 millió angol fontot szán európai terjeszkedésre a közeljövőben. Ennek irányítását elősegítendő maga Burnison is ideiglenesen átköltözött Los Angelesből Londonba. A Korn/Ferry kelet-közép-európai expanziója mögött álló szándékok egyelőre nem világosak – nyilatkozta lapunknak Gábor András, a globálisan szintén magasan jegyzett Spencer Stuart fejvadásziroda magyarországi cégvezetője. Már csak azért sem, teszi hozzá, mert a három megnevezett országban a Korn/Ferry pozíciója eltér egymástól: Magyarországon így is piacvezető, Lengyelországban viszont nem, Törökország pedig fejvadászat szempontjából mindenestül terra incognitának számít.

A Világgazdaság megkereste a Korn/Ferry Budapest Kft. ügyvezető igazgatóját, Szabó Vilmost, aki egyelőre nem kívánta kommentálni a hírt. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.