BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem gyárt eleget a Hankook

A világ vezető gumiabroncsgyártói közül a Hankook az egyetlen, amelynek nem csökkent a forgalma az elmúlt évben.

Sőt, az a csoport legnagyobb baja, hogy nem tud eleget gyártani a megrendelőknek. Ezért kellett előrehozni a rácalmási gyár bővítését, és ezért keresik nagy energiával a hatodik termelőüzem számára alkalmas helyet Dél-Kelet Ázsiában.

Novemberben már a sorozatgyártást fogjuk indítani az épülőben lévő második gyáregységben – tájékoztatta a Világgazdaságot Sang Il Lee, a Hankook Tire Magyarország ügyvezető igazgatója, kiemelve, hogy az éppen három éve termelő első gyáregység az előzetesen tervezett 15 ezerrel szemben már 17 ezer darab abroncsot állít elő naponta. Így a cég egyetlen európai üzeme Hankook globális termelésének közel hét százalékát adja.

A rendelésállomány folyamatos emelkedése alapján a Hankook Tire azt tervezi, hogy 2015-re a Sumitomo és a Pirelli csoportot megelőzve a világ ötödik legnagyobb abroncsgyártójává lép elő. 

További részletek a holnapi Világgazdaságban

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.