BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új ötlet - Elégetné a kiömlő olajat a BP

A BP jelenleg azon dolgozik, hogy a lehető legtöbb, kiömlő olajat gyűjtse össze és hozza a tenger felszínére. A kapacitások azonban végesek, így az olajtársaság most új tervet dolgoz ki.

Az olajat a felszínre emelő berendezés lassan eléri maximális kapacitását, a Mexikói-Öbölben dolgozó csapatoknak ezért most azon kell gondolkozniuk, hogyan lépjenek tovább a katasztrófa elhárításában - tudósít az AP.

A BP szerint a megoldást egy úszó platform jelentheti, amelyen egy speciális berendezést helyeznének el. Az EverGreen Burner nevű szerkezet képes arra, hogy látható füst nélkül égesse el a kiömlő olajat.

A megoldás sürgető, hiszen a mérések szerint a BP által üzembe helyezett "sapka" kedd éjfélig egy nap alatt 330 ezer gallon olajat fogott meg, ez pedig azt jelenti, hogy a cég a teljes, kiömlő mennyiség mintegy felét képes befogadni, miközben 620 ezer – 1,2 millió gallon naponta a tengerbe ömlik. A tervezett égető berendezés naponta átlag 630 ezer gallon olajat képes megsemmisíteni, azt viszont nem lehet tudni, hányszor használták már hasonló esetben a berendezést, a szakértők pedig azon is vitatkoznak, hogy egyáltalán be szabad-e vetni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.