BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az idegenforgalomnak jót tesz a gyenge forint

Bár az év első hónapjaiban a 2009-hez hasonló volt a turizmus teljesítménye Magyarországon, a júliusban végre beköszöntő tartós jó idő, illetve a gyenge forint hatására az év második felében várhatóan megemelkedik a hazánkba látogató külföldi turisták száma.

A hazai deviza ugyanis 7,5 százalékkal gyengült néhány hónap alatt az euróval szemben, ez a turisztikai ágazatban legfontosabb küldő országok, Németország, Olaszország, Ausztria kiutazóinak szempontjából jelentősen olcsóbbá teszi a magyarországi turisztikai szolgáltatásokat.

„A forint árfolyamvesztesége nemcsak a külföldi vendégek számát növeli, hanem a belföldi turizmust is erősítheti, ennek köszönhetően ismét nő a hazai turizmus egyenlege” – mondta el Horváth István, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatója.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.