BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem érdemes vagyonokat költeni naptejre

A napsugárzás elleni – a címkén kötelezően feltüntetendő – védelem 6-os faktornál kezdődik. A 10-es még alacsony érték. Közepesnek a 15, 20, 25 számít, erősnek a 30 és 50, ami fölötti szám már nagyon erős védelemre utal – a Kosár magazinban megjelentő tesztből kiderül, melyik napvédő szer hogyan teljesít.

Fontos szabály, hogy a termékeken feltüntetett faktorszám csak az UV-B hatás esetére vonatkozó viszonyszám, de ha az UV-A mérési eredménye nem éri el ennek egyharmadát, akkor nem lehet feltüntetni a csomagoláson.

A nemzetközi teszt során összevetették a feltüntetett és valójában mérhető faktorértékeket. A mintákon végzett vizsgálat általános tapasztalata, hogy az ígért faktorszámot kevés kivételtől eltekintve hozzák a termékek.

Kritikusabb a teszt az ígért és a tényleges vízállósági értékeknél. Itt a mérési eredmények nagyon erősen szórnak (10 és 80 százalék között), de nem feltétlenül a legjobbakon van a megfelelő hivatkozás.
 
A Kosár magazin tesztjéből kiderül, hogy nincs szoros összefüggés egy-egy termék ára és használati minősége között. A tesztben szereplő csaknem 20 termék mind alkalmas napvédelemre, de ahogyan alkalmatlan, úgy kiemelkedő minősítésű sem akadt közöttük.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.