BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szorosabbra húzzák a Porsche gyeplőjét

A Porsche tulajdonosa, a Volkswagen csoport ma közölte: egy év után új vezérigazgatót nevez ki a luxus sportartautógyár élére.

Michael Machtot Matthias Müller váltja a Porsche élén, a szakember négy éven keresztül az Audi termelését irányított, mielőtt 2007-ben csatlakozott a Volkswagenhez. A Credit Suisse elemzője az Auto Newsnak elmondta: Müller sokkal inkább része a Volkswagen struktúrájának, mint elődje, ezért a váltást lehet úgy értelmezni, hogy ezzel a német óriás szorosabb felügyeletet gyakorol a Porsche felett.

Arndt Ellinghorst szerint az a tény, hogy a Porsche hozzáférhet a Volkswagen technológiájához, komoly üzleti lehetőséget jelent a luxusautó-gyárnak. Az áprilisig tartó kilenc hónapba a cég értékesítései 0,1 százalékkal csökkentek, ennek ellenére túlteljesítheti az évi 75 238 darabos eladási célt, legkapósabb modellje, a Cayenne új verziója segítségével. Ez a típus egyébként az alváz és a főbb alkatrészek tekintetében egyezik a Volkswagen Touareg, illetve az Audi Q5 modellekkel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.