BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Visszahívhatják az iPhone-t? Hatalmasat bukott az Apple

Az Apple részvényeinek értéke 4 százalékkal csökkent fél nap alatt, miután felmerült, hogy visszahívhatják az iPhone 4-et.

Az Apple 9,9 milliárd dollárt veszített 230 milliárd dollárra becsült értékéből az iPhone visszahívásával kapcsolatos híresztelések miatt. A legrangosabb amerikai fogyasztóvédelmi magazin, a Consumer Reports tegnap közölte, hogy nem ajánlja vételre az okostelefont, mivel az térerő problémákat mutatott a tesztelés során.

A Cult of Mac blogra látogató PR szakemberek a Guardian tudósítása szerint úgy nyilatkoztak, hogy az Apple-nek mindenképpen a visszahívás mellett kell döntenie, mivel az eset a Toyota késlekedésére emlékeztet.

Az Apple a probléma felmerülését követően jó ideig tagadta, hogy konstrukciós hiba lenne a felhasználók által jelzett térerő kimaradás. Kezdetben csak annyit tanácsoltak a tulajdonosoknak, kerüljék el a hálózat elveszítéséhez vezető kéztartást. Később készítettek egy szoftver frissítést, amely pontosabbá tette a telefon érzékelőit, így a cég szerint a felhasználók időben értesülhetnek arról, ha csökken a térerő.

Ugyanakkor egy magánszemély pert indított az Apple ellen, azzal vádolva a céget, hogy tudatosan csapta be a vásárlókat és azt szeretné elérni, hogy a cég ingyenesen biztosítson a hibát kiküszöbölő tokot a telefonokhoz, vagy térítse meg azok árát. Az ügyet tovább bonyolította, hogy a jelek szerint az Apple több, a hibával kapcsolatos fórumhozzászólást törölt honlapjáról, amivel a cenzúra vádját vonta magára.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.