BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ezren dolgozhatnak a Siemensnek Szegeden

A Siemens környezetbarát beruházást hajt végre Szegeden, ahol a munkálatok 3 évig tartanak majd és 1000 fő foglalkoztatását teszik lehetővé, az üzemben pedig 50 magasan kvalifikált munkaerő dolgozhat.

A Siemens kombinált (gáz-gőz) ciklusú erőművek beruházásfejlesztésében vesz részt Magyarországon és Brandenburgban. A magyarországi fejlesztés 1,5 milliárd eurós. A környezetbarát beruházás 3 éven át épül, és mintegy 1000 fő foglalkoztatását teszik lehetővé Szegeden, az üzemeltetés során 50 állandó, magasan kvalifikált munkaerőt foglalkoztat majd a Siemens.

A szegedi erőmű építése 2012-ben kezdődik és 2015-re készül el, az emisszió tekintetében a legszigorúbb környezetvédelmi szabályoknak fog megfelelni. Az erőmű 880 MW teljesítményű lesz, és 150 milliárd forintos beruházást jelent.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.