BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kockázatos információkezelés

A nemzetközi gyakorlat szerint a vállalkozások kevesebb mint felének van akcióterve a bizalmas vagy kevésbé bizalmas céges információk kezelésével kapcsolatban, noha több mint négyötödük szükségesnek tartaná azt.

A vállalatok jelentős része eleve nem megfelelő formában menti az adatait, és nincs tisztában azzal, hogyan törölhetők biztonságosan a szükségtelenné váló információk – derül ki a Symantec IT-biztonsági társaság legfrissebb, több országot is átfogó felméréséből.

„A felesleges információ raktározása egyre több adatot szül, ez egy idő után szinte kezelhetetlen méretet ölthet. A vállalatok érzik ugyan, hogy szükség lenne információkezelési stratégiára, a többségük mégis ragaszkodik ahhoz, hogy az adatokat örökké tárolja – mondja Pulai András, a Symantec vezető rendszermérnöke.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.