BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Támadnak az Androidok

Noha a Nokia piacvezető szerepéhez nem fér kétség, a felső kategóriás készülékek szegmensében ma már egyre jobban szorongatják a versenytársak

A javulás további jeleit mutatta az idei első fél évben a világ mobilkészülék-piaca, főként az okos telefonoknak köszönhetően. A gyártók bevételeit azonban az erősebb dollár és a gyengébb euró mellett az egyre intenzívebb verseny is kurtítja, ennek tulajdoníthatóan két számjeggyel is csökkennek a készülékárak. Az utóbbi negyedévben szinte taroltak az androidos modellek, a szóban forgó mobil-operációsrendszer (OS) népszerűségét igazolja, hogy a legutóbbi összesítések szerint már a harmadik legnépszerűbb, letaszítva a dobogóról az iPhone OS-t.

A legfrissebb felmérések szerint az idei első fél évben világszerte 18,5 százalékkal nőtt a készülékpiac, az eladott mennyiség meghaladta a 620 millió darabot. Ebből a második negyedévre 317,5 millió darab jutott, ez éves összevetésben 14,5 százalékos bővülést jelez. A növekedésben már közel sem csak a vezető márkák játszották a meghatározó szerepet, a ma még feltörekvő távol-keleti gyártók főként az olcsóbb vagy a közepes kategóriájú készülékek piacát célozzák meg.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.