BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Amerikában az idén is Bill Gates a leggazdagabb

Megőrizte trónját a leggazdagabb amerikaiak klubjában Bill Gates, a Microsoft alapítója. A Forbes magazin legfrissebb 400-as listájának tanúsága szerint a milliárdosok zömét nemigen rázta meg a válság: a társaság nagyobbik fele – 217 tag – tovább gyarapította gazdagságát az utóbbi egy évben, s csak 84-nek zsugorodott a vagyona.

A Microsoft-vezér immár tizenhetedik éve vezeti a milliárdos amerikaiak listáját. Vagyona nettó 54 milliárd dollár, ez négymilliárddal több az előző évinél. A dobogó második helyén a befektető Warren Buffett áll, aki ma 45 milliárdos vagyont tud felmutatni, ötmilliárddal többet a tavalyinál. Harmadik a sorban Larry Ellison, az Oracle alapítója, az ő vagyona – csakúgy, mint tavaly – az idén is 27 milliárd dollárra becsülhető.

A friss összesítés szerint a négyszáz leggazdagabb amerikai összesen 1370 milliárd dollárral rendelkezik, százmilliárddal többel, mint tavaly. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.