BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Még vállalkoznak az eltiltott cégvezetők

Hiába tiltottak el a cégvezetéstől tavaly óta 140 menedzsert, az érintettek közül többen más vállalatokat továbbra is irányítanak – állítja az Opten céginformációs szolgáltató felmérése. A gazdasági társasági törvény módosítása nyomán a múlt év óta öt évre eltiltják a cégvezetéstől azt a menedzsert, aki nem teljesíti a fizetési kötelezettségeit. A törvénymódosítás ezzel egy időben kettőről három évre emelte az eltiltást azok esetében, akik megszűnéssel törölt cégben töltöttek be vezető pozíciót a megszűnés előtti évben. Az Opten szerint azonban a törvény tavalyi szigorítása ezek szerint megoldhatatlan helyzet elé állította a cégbíróságokat, így az adósságszédelgők tovább garázdálkodnak.

„Magyarországon – a közel egymillió vállalkozás hazájában – az utóbbi években sajnos állandó figyelmet kell fordítani az ügyeskedő vállalkozókra. A hazai és nemzetközi cégek sűrűjében napok alatt köddé válnak a vétkesek, adósságok tömegét maguk után hagyva” – mondja Csorbai Hajnalka, az Opten stratégiai igazgatója. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.