BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Négy-öt évente érdemes munkahelyet váltani

Aki nem vált munkahelyet, jóval kevesebbet keres – a Work Force (WF) Személyzeti Tanácsadó tapasztalatai szerint nem árt, ha időnként megméretjük magunkat a munkaerőpiacon, és az aktuális kereslet-kínálathoz igazítjuk az elképzeléseinket.

A magyarok döntő többsége csak akkor néz körül a munkaerőpiacon, amikor megszűnik az állása vagy fel akar mondani – állítja a WF. Így csak kevesen vannak tisztában azzal, mennyit is érnek valójában. Pedig legalább négy-öt évente érdemes lenne „mérlegre tenni” magunkat a munkaerőpiacon, akkor is, ha az időráfordítással és némi stresszel jár. A tapasztalatok szerint ugyanis akár 40 százalékkal kevesebbet is kereshet az, aki nem követi a változásokat. Jellemzően a cégek hajlandók jobban megfizetni a kívülről érkezett szakembereket, mint a régi munkatársakat. Az álláskeresésben a felkészültség is kulcsfontosságú: közel harmadával nagyobb valószínűséggel vesznek fel a felvételi praktikákban járatos, az interjún jól szereplő jelentkezőt.

„A munkavállalók és a cégek közös érdeke, hogy mindenki a személyének megfelelő legjobb állást találja meg” – mondta Csákvári Róbert ügyvezető igazgató, hozzátéve: országszerte ingyenes, egy hónapos karrier-tanácsadó programot indítanak, személyre szabott javaslatokkal, próbainterjúkkal. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.