BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Osztódással szaporodik a Fiat

Leválasztják a Fiatról a nem személyautót-gyártó részlegét- erről egyeztek meg az olasz cég részvényesei, nagy szavazat-többséggel.

John Elkan, a Fiat 34 éves elnöke, egyszersmind az alapító, Gianni Agnellinek az unokája a szavazást "történelmi jelentőségű események" nevezte, amelynek köszönhetően "két Fiat születik."

A megosztás révén a Fiat lehetőséget kap arra, hogy integrálódjék a Chryslerrel, egyszersmind más szövetségeket is kössön. A Fiat 2009-ben megszerezte a Chrysler feletti üzemeltetési ellenőrzést, és arra törekszik, hogy a tulajdoni részesedésének aránya az amerikai autógyárban 201 végére a jelenlegi 20-ról 35 százalékra növekedjék.

A Fiat Olaszország legnagyobb magántulajdonú munkáltatója: Itáliában 80 000 főt foglalkoztat, világszerte pedig 190 000 főt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.