BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új ügyvezető a Coface Hungary élén

Kárpáti Gábort nevezte ki a Coface-csoport a Coface Hungary ügyvezető pozíciójára

Kárpáti Gábort nevezte ki a Coface csoport a Coface Hungary ügyvezetőjének. Kárpáti a közelmúltban vette át a magyarországi érdekeltségek irányítását. Dercze Zoltán, korábbi vezető saját elhatározásából rövid ideje távozott. Dercze az elmúlt két és fél évben sikeresen vezette a Coface csoport hitelbiztosítási valamint céginformációs és követeléskezelési tevékenységét Magyarországon. Mint az ismeretes  vezetése alatt 2008. január elsejével a  Coface Austria Kreditversicherung AG Magyarországi Fióktelepe (Coface Hungary) átvette és eredményesen integrálta az állami tulajdonú Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. piacképes hitelbiztosítási portfolióját.
 
Kárpáti Gábor 2005 év elején értékesítési menedzserként kezdett a Coface Hungary-nél, majd 2007 óta fiókvezető-helyettesként irányította a hitelbiztosítási üzletágat valamint az értékesítési területéért volt felelős. Korábban  a Euler Hermesnél szerzett kockázatkezelési illetve hitelbiztosítási tapasztalatot. A közgazdász szakember Nemzetközi Bankárképző Központban valamint a Kodolányi János Főiskola gazdasági szakirányán végezte tanulmányait.

A vezetőváltással Kárpáti Gábor immáron a hitelbiztosítási tevékenységet folytató Coface Austria Kreditversicherung AG Magyarországi Fióktelepének vezetője  valamint a Coface Hungary Credit Management Services Kft. követeléskezelezési és céginformációs területéért felelős ügyvezető igazgatója.
Várakozások
A térségbeli viszonyokat figyelembe véve Magyarországon a hitelbiztosítási piac folyamatosan növekszik, egyértelműen érzékelhető a növekvő érdeklődés a kockázatkezelési technikák, azon belül is a hitelbiztosítás iránt. Kárpáti bízik benne, hogy ez a tendencia jövőre is folytatódik, amelyre nagy befolyással van, hogy a válságot követő fejlődési időszak hogyan alakul. Amennyiben azoknak lesz igaza, akik újabb világszintű visszaesést jósolnak, akkor a kockázatvállalási lehetőségek szűkülni fognak, ha azonban folytatódik a kilábalás, akár lassan is, 2011  kedvező év lehet.
A válság hatására a vállalkozások maguk is kockázatérzékenyebbek lettek, több az igény a megelőzésre és a kockázatok kezelésére. Az is igaz, hogy a tavalyi, igen erős restriktivitást hozó év után az idei évben érezhetően lazítottak a biztosítók a kockázatvállalási elveiken, így nőtt a kért hitellimitekre vontkozó elfogadási arány, ami lehetővé teszi a piac bővülését a szereplők számára.
Az idei év legnagyobb kihívása a tavalyi, tavalyelőtti évben már romló pénzügyi adatokkal rendelkező vállalkozások főbb mutatóit érintő további negatív tendenciája kezelése. Ez a trend, a friss pénzügyi beszámolók feldolgozását követően tömegesen eredményezheti a cégek leminősítését. Ezt a folyamatot a hitelbiztosítók az értékelési szempontjaik átalakításával, minél több egyéb, nem pénzügyi információ figyelembe vételével, valamint évközi adatok folyamatos frissítésével igyekeznek kezelni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.