BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb Hankook-beruházás Magyarországon

Évi 20 millióra akarja növelni jelenleg ötmillió darabos magyarországi gumiabroncsgyártását a Hankook – jelentette be a Wirtschafts Woche című német üzleti lapnak Jin-Wook Choi, a Hankook Tire Europe alelnöke.

A cikk szerint azt követően, hogy befejeződik a rácalmási gyár jelenleg folyó 230 millió eurós bővítése, és a személykocsiabroncs-gyártás 10 millióra bővül, a dél-koreai világcégnek a haszonjármű üzletágra is figyelmet kell fordítani.

Miután hazánkban van a Hankook egyetlen európai gyára, kézenfekvő, hogy teherautó abroncsok számára is telepíteni kell gyártósorokat a magyar gyárban, amelynek kapacitása így eléri az évi 20 millió darabot – mondta Jin-Wook Choi.

Az 550 millió eurós befektetéssel épült rácalmási abroncsgyár jelenleg több mint 1300 alkalmazottat foglalkoztat és naponta 17 000-nél is több gumiabroncsot gyárt személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára mintegy 300 különböző méretben. A gyár közvetlenül szállít abroncsokat a Volkswagen és a Hyundai európai gyáraiba. 2009-ben elkezdődött a beruházás második üteme, amelynek lezárását követően, 2011 második felében a magyarországi gyárban a dolgozók száma 1900-ra bővül, és a teljes termelési kapacitás több mint 10 millió gumiabroncs gyártását teszi majd lehetővé évente.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.