BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyre több a baj a szovjet metróinkkal

Bár egyre több a műszaki hiba, a szakemberek szerint biztonságosak a metróvonalak. A metrósok szakszervezeti vezetője az MR1 Kossuth Rádiónak azt mondja, igazi megoldást csak az új metrókocsik jelentenek majd.

Elsősorban az öreg szerelvények miatt több a műszaki meghibásodás az utóbbi időben a metrón - mondta az MR1-nek a BKV metrós szakszervezet vezetője. Gulyás Attila szerint már rég ki kellett volna vonni a forgalomból a 25-30 éves orosz szerelvényeket, a helyükre pedig be kellett volna állítani az új Alstom kocsikat.

Másfél hónap alatt négyszer állt le füstölés miatt a metró. Legutóbb vasárnap a 3-ason volt műszaki probléma, pár nappal korábban pedig hétköznap reggel a 2-es metró vonalán szállították pótló buszok az utasokat. Gulyás Attila azt mondja, általában az elektromos rendszerrel van probléma, ennek ellenére biztonságos a metró.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.