BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Átlag harminc ezer forintból ajándékozunk

Bár szerényebb ajándékok kerülnek a fa alá, idén sem marad el a karácsony: a legtöbben kevesebb mint 30 ezer forintot szánnak ajándékvásárlásra.

A legnagyobb tolongásra a hipermarkatekben és outletekben lehet számítani. A KutatóCentrum és a Marketing&Media közös villámkutatásából az is kiderült, hogy a férfiak a nőkhöz képest szívesebben szerzik be a meglepetéseket az interneten.

Bár a gazdasági helyzet változásának eredményeként idén várhatóan szerényebb ajándékok kerülnek majd a fa alá, a karácsonyi tolongás most sem maradhat el: a 18-64 évesek 87 százaléka tervezi, hogy meglepetést vásárol szeretteinek. A KutatóCentrum és a Marketing&Media közös villámfelmérése szerint csupán a megkérdezettek 8 százaléka nem szeretne költeni ajándékokra az idén, további 5 százaléka pedig egyelőre nem tudta megmondani, mennyiből jönnek majd ki a karácsonyi meglepetések.

A válaszadók kétharmada maximum 30 ezer forintot szán szerettei megajándékozására, további 15 százaléka 30 és 50 ezer forint közötti összeget tervez elkölteni, míg 1 százalék várhatóan több mint 100 ezer forintért vásárol meglepetéseket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.