BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ide a pénzt! - Túl sokra tartja magát a Twitter?

A Twitter hamarosan befektetők után néz, a mikroblog oldal vezetése 3 milliárd dollárra értékeli a céget.

A Bloombergnek nyilatkozó illetékesek szerint a Twitterbe olyan befektetők szállhatnak be, mint a Kleiner Perkins Caufield & Byers tőketársaság, illetve az orosz Digital Sky Technologies. A Twitter a friss befektetők bevonásával bővítheti a mintegy 175 millió felhasználójának nyújtott szolgáltatásai körét anélkül, hogy tőzsdére kelljen lépnie.

Ha a hírügynökség információi helyesek, az oldal jóval többre értékeli magát, mint az iparági elemzők, a SharesPost és más szakértők ugyanis csak 1-1,4 milliárd dollárra teszik a netes cég értékét. A SharesPost szerint a Facebook csaknem tízszer akkora értéket képvisel, mint a Twitter, amelyet értékben két és félszer felülmúl a többek között a Farmville-t is magáénak tudó Zynga Game Network.

A Twitter jelenleg harmadik a közösségi oldalak sorában a ComScore látogatottsági mérése szerint. Ezzel megelőzi a MySpace-t, az első és a második helyet a Facebook, illetve a Microsoft Windows Live Profile-ja foglalja el.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.