BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Külföldre helyezi a hangsúlyt a gyártésban a BNW

A BMW növelni tervezi a külföldön gyártott autók részarányát. "Jelenleg autóink 60 százalékát Németországban, 40 százalékát külföldön állítjuk elő. Középtávon 50-50 százalékos megosztásra leszünk kénytelenek berendezkedni" - jelentette ki Frank-Peter Arndt termelési igazgató a Süddeutsche Zeitung szombati számában megjelent cikkben.

 Az igazgató azonban kihangsúlyozta, hogy az arányt nem a belföldi munkahelyek kárára fogják módosítani. A német üzemekben eredetileg egymilliárd eurót meghaladó beruházást tervezett a BMW 2009-re és 2010-re, az összeget azonban azóta 1,5 milliárd euróra emelte.

Növelni tervezi beruházásait a BMW az indiai piacon is. 2011-ben 8 ezer autó értékesítésére számít Indiában a BMW, amit néhány év alatt 20 ezerre növel majd, és tervezi az X1 modell gyártásának beindítását is.

A BMW nagy reményeket fűz a kínai piachoz, ahol szinte minden autógyár lendületesen növeli eladásait, így a BMW is több mint megduplázta értékesítéseit novemberben. "Arra azonban nem számíthatunk, hogy a kínai piac folyamatosan az elmúlt hónapokéhoz mérhető lendülettel bővül" - mutatott rá az igazgató.

Szakértők arra számítanak, hogy az idén már befejeződnek az állami autóvásárlás-ösztönző programok, és éppen ellenkezőleg, az autóvásárlóknak többletterhekre kell majd számítaniuk a fokozódó környezetszennyezés és a forgalmi dugók miatt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.