BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

MHealth: a mobilos alkalmazásoké a jövő

Alig öt év múlva az akkor 1,4 milliárd okostelefon-tulajdonos közül mintegy félmilliárdan használnak majd egészségügyi alkalmazásokat – derül ki a research2guidance globális mobilos egészségügyi piacot vizsgáló tanulmányából.

Az elemzők rámutatnak: az egészségügyben régóta várt mobilforradalomnak hamarosan végbe kell mennie, hiszen az okos telefonok nyújtotta orvosi alkalmazásokból nem csupán a hétköznapi felhasználóknak származik előnye: az úgynevezett mHealth egészségügyi alkalmazások jelentős hányadát – mintegy 43 százalékát – elsősorban professzionális felhasználásra tervezték.

Jelenleg a főbb piactereken körülbelül 17 ezer mHealth-alkalmazás található, amelyeknek 74 százaléka a fizetett üzleti modellekre támaszkodik. Az elemzés szerint a hagyományos egészségügyi szolgáltatók mind szélesebb köre lép be a mobilalkalmazások piacára. Az új típusú üzleti modell előnyei azonban leginkább az egészségügyi szolgáltatások, az orvosi műszerek, a reklámok és a gyógyszerek folyamatosan növekvő értékesítési árbevételében mutatkoznak majd meg. Elemzők szerint a következő öt évben a teljes piaci árbevételnek mindössze a 14 százaléka származik az alkalmazásletöltésekből. A közeljövőben a teljes mHealth- alkalmazás összbevételének további 76 százalékát várhatóan a kapcsolódó termékek – mint például az egyes orvosi eszközök – és a kiegészítő szolgáltatások teszik ki. VG

Az mHealth- alkalmazás előnyei:

- megkönnyíti a betegek életét

- lehetővé teszi az orvosok számára, hogy csökkentsék a rendszeres vizitek számát

- a betegek korábban elhagyhatják a kórházat

- az egészségügyi biztosítók csökkenthetik az egyes esetekhez kapcsolódó költ-ségeket

- lehetővé teszi az orvosok számára, hogy csökkentsék a rendszeres vizitek számát

- a betegek korábban elhagyhatják a kórházat

- az egészségügyi biztosítók csökkenthetik az egyes esetekhez kapcsolódó költ-ségeket-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.